Eksempel:
EI 120 C/U (C/C, U/U eller U/C)
E = Integritet, dvs. lukningens evne til at forhindre spredning af varm røg og flakker.
I = Isolering, dvs. lukningens evne til at forhindre spredning af varme.
120 = Angiver brandmodstandsevnen i minuttet, typisk angivet til 30, 60 eller 120 min.
C = første C eller U angiver gennemføringens konfigurations på den eksponerede side.
U = andet C eller U angiver gennemføringens konfiguration på den ueksponerede side.
Nej, det er ikke et lovkrav at du dokumenterer dine udførte installationsgennemføringer med
det blå CE-klistermærke.
Ja, det gør den. Vi har valgt at teste forskellige grupper af kabler, hvilket betyder at godkendelsen også omfatter kabler og bundtede kabler med kerner af optiske fibre, kobber og aluminimum.
Nej - EN-standarderne beskriver, at brandlukninger i vægkonstruktioner, skal være testet og dokumenteret i væg, ligesom brandlukninger i etagedæk, skal være testet og dokumenteret til anvendelse i etagedæk.
Scandiboard er 91% diffusionsåben. Det betyder, at pladen inden for en times tid vil afgive 91% af den fugt, der optages. Scandiboard kan derfor godt monteres i åbent råhus. Dog tåler ScandiBoard ikke permanent fugtigt miljø og kan derfor ikke monteres udendørs. Det kan du læse endnu mere om i installationsvejledningen, som du kan downloade her.
Ja. Udformningen på ventilen gør, at der naturligt skabes turbulens, således at sne hindres. Ligeledes lukker hulrumsventilen af for insekter, mus og rotter. Læs mere om det her.
Ja, det kan man. Hulrumsventilen kan tilpasses i længden vha. en vinkelskærer. For at undgå, at bryde ventilens rustfrie overflade, anbefaler vi at anvende skæreblad i rustfrit stål. Træk grafitindlægget en smule tilbage, hvor der skæres, så indlægget ikke beskadiges eller antændes.
En brandstrategirapport er den brandtekniske dokumentation der, med udgangspunkt i bygningsreglements funktionskrav, beskriver brandforholdene på en given bygning. Brandstrategirapporten beskriver bygningens form og anvendelse, herunder anvendelseskategorier og brandklasser. Den beskriver flugtveje og konstruktive forhold og kortlægger såvel brandtekniske installationer som særlige risici ved brand- og røgspredning.
Vil vide endnu mere? Kontakt vores tekniske afdeling.
Brandteknisk vejledning 31 (udgivet april 2005) finder som udgangspunkt ikke anvendelse mere, medmindre den brandtekniske rådgiver står inde for de løsninger, der er anvendt i et byggeri. Med andre ord, Brandteknisk vejledning 31 kan derfor kun anvendes, hvis den fremgår af brandstrategirapporten.
Det kan siges helt kort: Brandklasse I dækker én-familieshuse. Brandklasse II dækker præaccepterede løsninger ith. bygningsreglementets kapitel 5 og brandklasse III og IV omfatter alle de projekter, der afviger fra de præaccepterede løsninger i kapitel 5.
BR18 §104 siger om Antændelse og brand- og røgspredning at:
Byggeri skal projekteres og udføres, så det sikres, at der i tilfælde af brand ikke sker væsentlig brand- og røgspredning. Dette skal ske under hensyn til, at:
1) Risikoen for, at en brand opstår, begrænses.
2) Brand- og røgspredning begrænses i den brandmæssige enhed, hvor branden er opstået.
3) Brand- og røgspredning til andre brandmæssige enheder forhindres i den tid, som er nødvendig for evakuering og redningsberedskabets redningsindsats.
4) Brandspredning til andre bygninger på samme grund begrænses.
5) Der ikke sker brandspredning til bygninger på anden grund.
I BR18 §114 står der om gennemføinger i brandadskillende bygningsdele at:
Gennemføringer i brandadskillende bygningsdele skal udføres, så bygningsdelenes brandtekniske egenskaber ikke forringes.
E-klassifikation opnås ved, at den brandadskillende bygningsdel bevarer sin integritet under hele den klassificerede tid. Når integriteten for en bygningsdel bevares betyder det, at den ikke tillader passage af varme gasser eller flammer. E-klassifikation bruges oftest sammen med I-klassifikationen, da det defineres som en brandadskillende bygningsdel.
I-klassifikation definerer det tidsrum, hvor bygningsdelen eller brandlukningen bevarer sin evne til at modstå varmespredning. Ofte defineres I-klassifikationen ud fra en maksimal temperaturstigning på 180°C på den ueksponerede side. Klassifikationer samles for brandadskillende bygningsdele i tidsrummet EI30, EI60 og EI120.
Ja, det kan vi. Scandi Supply's brandtekniske rådgivere kigger gerne forbi på byggepladsen. I fællesskab kan vi gennemgå udfordringerne og finde frem til de dokumenterede FireFree produkter, I skal bestille hos jeres grossist.
Scandi Supply leverer langt de fleste varer fra dag til dag fra lager i Vissenbjerg eller via førende grossister. For skaffevarer, kontakt vores kundeservice på tlf. 76244800 og få en leveringstid.
Vi rådgiver om løsninger og brugen af FireFree produkter i jeres projekter - og vi gør det gratis. Kontakt den brandtekniske rådgiver i jeres område - find din kontaktperson her.
Scandi Supply a/s er et stærkt team af dedikerede medarbejdere, der dagligt arbejder på at give kunder og samarbejdspartnere indsigt i, hvad Passiv Brandsikring er. Vi ønsker at tilføre byggeriets parter viden om lovkrav og anbefalinger og at skabe overblik over de bedste løsningsmuligheder. På den måde ansporer vi til anvendelsen af dokumenterede produkter og understøtter det bedste valg af godkendte løsninger.