Et ualmindeligt alment boligbyggeri

Fyrværkerigrunden

”Et ualmindeligt alment boligbyggeri”

I 4. udgave 2018 af DBI’s blad ”Brand & Sikring” kan man læse artiklen ”En ualmindeligt alment boligbyggeri”. Blandt mange spændende detaljer ved byggeriet, kan man bla. læse hvordan Scandi Supply’s FireFree®Brandstop Hulrumsventil blev anvendt til løsning af opgaven vedr. brandsikring af hulrummene i facaderne.
 
Læs artiklen her

Fakta om projektet

Fyrværkeriparken i Seest ved Kolding består af 35 boliger med bærende konstruktioner såvel som facadebeklædning i træ. Bebyggelsen består af tre klynger samt et fælleshus. Bygningerne er opført som 4 toetagers boliger.  Iht. Bygningsreglementet skulle boligerne projekteres og udføres således, at boligerne sikredes mod brand- og røgspredning via facadebeklædningens hulrum.

Til formålet foreskrev rådgivende ingeniør Wissenberg A/S FireFree® Brandstop Hulrumsventil.

Med FireFree® Brandstop Hulrumsventil er det muligt at brandsektionere hulrummet bag træfacaden. Hulrumsventilens grafitindlæg virker ved at ekspandere og tætne, så den såkaldte skorstenseffekt undgås i tilfælde af brand.

Til brandsikring af boligerne monterede udførende entreprenør 1440 løbende meter FireFree® Brandstop Hulrumsventil.

Bygherre: Lejerbo
Udførende: Egil Rasmussen A/S
Rådgiver: Wissenberg A/S
Arkitekt: Arkitektfirmaet Dissing + Weitling
Produktvalg: FireFree® Brandstop Hulrumsventil leveret af Scandi Supply a/s
Brandklasse: EI60
Vi har føling med markedet

Vi har føling med markedet, vi kender projekterne og vi har kørende konsulenter i hele landet. Vi møder gerne op på byggepladsen for at hjælpe dig godt videre. Ring efter os - vi kommer og vi gør det gratis. Kort sagt: Tøv ikke med at kontakte Scandi Supply hvis du har brug for rådgivning om passiv brandsikring - vi er kun et opkald væk.

Brandteknisk rådgiver, CFPA-E - Ingeniører & Arkitekter | Sjælland & Øerne

Carsten Møller Hansen

+45 2322 0569