Plejecenter Hørgaarden

3 boligblokke i 5 etager

Plejecenter Hørgaarden på Brydes Allé i København (ialt 17.560 m² fordelt på 3 boligblokke i 5 etager), er blevet renoveret og ombygget. Målet var at fremtidssikre ejendommen, som skulle fremstå som et tidssvarende og velfungerende plejecenter med 194 boliger. Hovedentreprenøren påbegyndte opgaven i 2015  og afleverede det færdige resultat til ejendommens bygherre Boligforeningen 3B i sommeren 2019.

Inddækning af stålkonstruktioner

For at undgå at bygninger helt eller delvis kollapser i tilfælde af brand, var en af opgaverne ved renovering af ejendomme som Plejecenter Hørgården, at sikre at alle stålkonstruktioner opfyldte bygningsreglementets krav.

FireFree® ScandiBoard

Den brandsikre inddækning af stål­konstruktionerne blev udført med FireFree® ScandiBoard 850. For dimensionering af den korrekte tykkelse på ScandiBoard’en, må der tages højde for sektionsfaktoren og den kritiske ståltemperatur. De nødvendige beregninger blev foretaget af projektets Rådg. Ingeniører.

Brandkravet var fastsat til R60, dvs. beklædningen yder op til 60 minutters brandbeskyttel­se inden den kritiske stålttemperatur rammes.

Med FireFree® ScandiBoard 850 i kun 22mm tykkelse blev den lovmæssige brandbeskyttelse af Hørgaardens stålkonstruktioner nemt opnået. Ialt blev der monteret 800 m² FireFree® ScandiBoard 850 på plejecenteret.

”ScandiBoard har en lav egenvægt. En 22mm plade vejer kun 5,5 kg/m². Én mand kan derfor nemt håndtere pladen. Det letter den ergonomiske belastningen på montørerne og sparer montagetid og dermed i sidste ende penge. Det er en fordel vi gang på gang hører vores kunder fremhæve som én af de vigtige.”
Carsten Møller Hansen, Scandi Supply

Letvægtsplade med lav densitet

FireFree® ScandiBoard 850 er en kalci­um silikatplade med meget lav vægt. Med en den­sitet på kun 250 kg./m3, vejer én m² 22mm plade blot 5,5 kg. Dermed kan pladen håndteres af én person i en nem og hurtig arbejdsproces. Pladerne kan bearbejdes med almindelig hånholdt værktøj som rundsav eller fukssvans. FireFree® ScandiBoard 850 er skrue fast og kan skrues sammen med fx spånskruer, på denne sag blev pladerne skudt direkte på stålet med skudsøm.

Overmalbare overflader

Overfladen på FireFree® ScandiBoard 850 er overmalbar og det er derfor muligt at skabe et æstetisk smukt slutresultat velegnet til moderne interiør.

Dokumentation

FireFree® ScandiBoard 850 er dokumenteret, CE mærket og testet i henhold til DS/EN 13381-4.

Skal vi levere ScandiBoard til dit næste projekt?

Vil du vide mere om vores superlette FireFree® ScandiBoard plader og hvordan de kan løse brandsikringsopgaven på dit næste byggeprojekt? Så giv os et kald. Vi møder gerne op på byggepladsen for en snak om mulighederne.

Brandteknisk rådgiver, CFPA-E - Ingeniører & Arkitekter | Sjælland & Øerne

Carsten Møller Hansen

+45 2322 0569