Brandkamserstatning reddede Vesterhave

Brandkamserstatning med dokumenterede FireFree produkter på Vesterhave

Vi glæder os altid, når vi kan læse solstrålehistorier fra det virkelige liv, der beviser at Passiv Brandsikring betaler sig.

I den artikel vi linker til herunder, kan du læse hvordan brandkamserstatning og korrekt udført brandadskillende bygningsdele førte til, at branden på Vesterhave ved Gedser blev i den brandmæssige enhed, hvor den var opstået. Dermed blev resten af byggeriet reddet fra, at brænde ned. Vesterhave havde nemlig både veldimensionerede brandvægge og en stærk brandkamserstatning. Det betød at kun én ud af tre sammenhængende bygninger tog varig skade af branden, da uheldet var ude.

Læs artiklen om Vesterhave ved Gedser her.

På billedet herover tv. ses, at bindestrengen i H-bygningen udbrændte helt, mens sidebygningerne ikke tog skade (Foto: Lolland-Falster Brandvæsen). Bygningen er brandsikret med FireFree® Brandkamserstatning, som ses på billedet til th.

FireFree® Brandkamserstatning

FireFree® Brandkamserstatning monteres pladerne på hhv. undersiden af tagspær eller på ydersiden af de bærende konstruktionsdele. Pladerne fastgøres med skruer langs alle kanter. Mellem undersiden af tagsten og overside af tagspæret placeres en prop af mørtel. Ligeledes placeres en prop af mørtel mellem oversiden af brandsektionsvæggen og undersiden af tagsten. Ved énsidig brandkamserstatning på 60 minutter, anvendes en 47 mm FireFree® Brandkamserstatning monteret på stålprofiler S25/85 i en bredde af 1000 mm ud fra væggen. Ved tosidig brandkamserstatning, monteres tilsvarende på den anden side af væggen.

Hos Scandi Supply oplever vi stor efterspørgsel på gennemgange af eksisterende byggerier. Er du interesseret i at få hjælp til dokumenterede løsninger, så er du velkommen til at kontakte Scandi Supply på 76 24 48 00.

Skal vi levere ScandiBoard til dit næste projekt?

Vil du vide mere om vores superlette FireFree® ScandiBoard plader og hvordan de kan løse brandsikringsopgaven på dit næste byggeprojekt? Så giv os et kald. Vi møder gerne op på byggepladsen for en snak om mulighederne.

Brandteknisk rådgiver, CFPA-E - Ingeniører & Arkitekter | Sjælland & Øerne

Carsten Møller Hansen

+45 2322 0569