Mød Rasmus Brylle

Teknisk Chef Master i Brandsikkerhed Brandteknisk Rådgivning Rasmus Brylle

Rasmus Brylle blev ansat som Teknisk chef hos Scandi Supply i 2021. Dengang var Rasmus 42 år og ”Brandvarm brandmand i hjertet” med et atypisk og til tider overraskende CV. Vi har bedt Rasmus fortælle lidt om sig selv og den vej der har bragt ham til vores spændende og komplekse verden af Passiv Brandsikring.

Tømrer om dagen og Spillemand om natten

”Jeg er uddannet tømrer og brugte de første år af mit arbejdsliv som ’spjældtømrer’”, starter Rasmus sin fortælling. Og hvis du nu ikke ved hvad spjældopgaver er, så kan vi fortælle, at det er håndværkerjargon og dækker over de serviceprægede, mindre og ofte drilske arbejdsopgaver som knirkende eller misfarvede gulve, utætte tagrender, skæve døre eller reparationer af døre og vinduer efter indbrudsskader. Som tømrer fik Rasmus arbejdet i en del brandtomter og så med egne øjne hvor store skader en brand kan forårsage og hvor stort et arbejde det er at genetablere værdier, der er ødelagt af brand.

Men hvad værre var – Rasmus har 3 gange i sit liv oplevet, selv at befinde sig i forbindelse med en brand, som han heldigvis hver gang er blevet reddet fra. Det har mærket ham at se ved selvsyn hvor hurtig en brand kan sprede sig – som f.eks. dengang han blev reddet ud af en gæstgivergård, der på kort tid brændte ned til grunden. Rasmus har udover sine ansættelser som tømrer også drevet sin egen tømrervirksomhed, Brylle & Søm, i en årrække.

Fra tidligt i sin karriere, havde Rasmus en plan. Først ville han være tømrer, så ville han være Bygningskonstruktør og så endeligt Arkitekt. Men der var en sideløbende og ret anderledes karrieredrøm, som også skulle udleves. Rasmus er nemlig professionel trommeslager og har læst 5 år på musikkonservatoriets Folkemusiklinje!

Siden barnsben har musikken og trommerne været et vigtigt omdrejningspunkt i Rasmus’ liv. Musikken og koncerterne har til tider fyldt alle de vågne timer, men gennemgående har der været en sideløbende dualitet imellem håndværket og musikken. På vores spørgsmål om, hvordan det lod sig gøre at kombinere en ret praktisk, hands-on karriere som tømrersvend med en kunstnerisk musikkarriere, eget band og spændende koncerter verden rundt, svarer Rasmus: ”Det lod sig fint forene, og måske havde jeg netop brug for de 2 modpoler. De 18-1900 tals spillemænd jeg ofte har spejlet mig mod, levede ofte på samme vis med et håndværksarbejde om dagen og spil til dans i lokalmiljøet om aftenen”. Og sådan forenede Rasmus sine 2 passioner i en årrække, indtil spille- og rejselysten var udlevet og Ramus blev familiefar på Fyn. For nuværende dyrkes musikken i garagen, med trommeduoen ”far & søn”.

Bygningskonstruktør, Funktionsuddannet Brandmand & Certificeret Brandrådgiver i klasse 2

Nu tog Rasmus fat på næste del af sine karriereplaner. Han begyndte på Bygningskonstruktøruddannelsen. Hans interesse for brand ulmede stadig og brød snart ud i lys lue (for nu at blive i billedsproget). Sin praktik afviklede han hos Beredskab Fyn, hvorfra han efter endt praktikophold, også blev Funktionsuddannet Brandmand. Nu oplevede Rasmus ildebrande igen, denne gang fra beredskabets vinkel. Sideløbende havde Rasmus studiejob på vagtcentralen, hvor han bl.a. assisterede med koordinering af materiel og mandskab under indsatser i Beredskab Fyns indsatsområde.

Bygningskonstruktøruddannelsen kom i hus og Rasmus startede hos SWECO A/S. ”Jeg startede som BIM-designer, hvor jeg havde med konstruktioner, installationer og kollisionskontrol at gøre”, fortæller Rasmus. ”Senere lavede jeg et internt jobskifte til Brandrådgiver og blev certificeret til brandklasse 2”. Han udfyldte her en videnstung og teoretisk rådgiverrolle.

Master i brandsikkerhed

Rasmus starter efter sommer, på sidste semester af sin uddannelse til Master i Brandsikkerhed, ved DTU. Rasmus får et tæt parløb med Tom Abildgaard. Det bliver Rasmus’ opgave at rådgive arkitekter, ingeniører og entreprenører i dokumenteret, passiv brandsikring, at dykke dybt ned i dokumentation, test og udvikling af nuværende og kommende FireFree® produkter, samt at løfte bæredygtighedsagendaen. ”Det er noget jeg glæder mig rigtig meget til at kaste mig over. At få mere tid til direkte faglighed og kunne bidrage til at formidle disse ind imellem komplekse problemstillinger på en praktisk og konkret måde. Mit håndværksmæssige udgangspunkt og de ting jeg har i rygsækken, ser jeg kun som en force. Jeg tror på, at jeg kan være med til at højne brandsikkerheden med dokumenterede løsninger og med fuld fokus på bygbarhed.”

Du kan stille spørgsmål om dokumentation og Passiv Brandsikring til Rasmus Brylle, ved at skrive til ham på rb@scandisupply.dk

Teknisk Chef Master i Brandsikkerhed Brandteknisk Rådgivning Rasmus Brylle

Fakta om Rasmus Brylle

  • Trommeslager

  • Tømrer

  • Bygningskonstruktør

  • Brandrådgiver, tidl. certificeret til brandklasse 2

  • Afslutter Master i Brandsikkerhed med udgangen af 2022

  • Teknisk chef hos Scandi Supply

At arbejde hos Scandi Supply

Scandi Supply er en organisation, hvor faglig styrke, engagement, sammenhold og lyst til at bidrage, er afgørende faktorer i hverdagen. Hos os er flid, samarbejde og grundighed værdier vi vægter højt. Vi tror på, at forskellige persontyper og faggrupper bidrager med god dynamik i en til tider travl hverdag. Vi lærer sammen og af hinanden. Vi vægter accept, respekt, forpligtelse og ikke mindst filosofien om, at vi kan opnå mere, når vi løfter i samlet flok.

Kommerciel direktør

Karsten Holse

+45 5210 0570