Bygger du en katedral eller hugger du sten?

I en tid, hvor verden forandrer sig med stor hastighed, er det ikke hvem som helst beskåret at kunne fejre 10-års jubilæum på samme arbejdsplads. Men det kan Marianne Christiansen som til dagligt slår sine folder på lageret hos Scandi Supply a/s i Vissenbjerg. Da hun i sin tid ankom til Scandi Supply, kunne hun notere ikke mindre end 24 år på sin forrige arbejdsplads, for Marianne står last og brast om det team hun er en del af og render ikke sådan af pladsen.

Det er den slags værdier man får med sig, når man kommer fra landet og Marianne er landmandskone. I over 30 år drev hun, sideløbende med sit erhvervsarbejde og sammen med sin mand John, et stort landbrug på Midtfyn. Arbejdsfordelingen var klar. Marianne passede grisene og ægtefællen John tog sig af jordbruget. ”Alligevel har jeg altid haft erhvervsarbejde ved siden af det derhjemme”, fortæller Marianne, for sådan finder hun sig bedst til rette.

Det var således en hårdtarbejdende lagerassistent med en nærmest grænseløs energi, der mødte op i første dag på jobbet dengang i september 2009, på Energivej 2 i Vissenbjerg, hvor Scandi Supply har til huse. Den daværende lagermedarbejder fik problemer med helbredet og Marianne blev headhuntet til at hjælpe. Hun blev, som hun selv udtrykker det, ”købt ubeset” i en tid før personlighedsprofiler og tests og da den forrige lagermedarbejder måtte holde helt pga. helbredsproblemerne, overtog Marianne det fulde ansvar for varetagelsen af Scandi Supply’s lagerhaller. Det har Scandi Supply aldrig fortrudt, fortæller Adm. Direktør Bent Jensen og det har Marianne heldigvis heller ikke, fortæller hun selv. Hun kan lide sit arbejde og sætter en høj standard for det. ”Ikke 2 dage er ens her”, fortæller Marianne. Hverdagen er præget af en god blanding af travlhed, fyldt med komplicerede opgaver, dage hvor man må ”trylle” og dage hvor man (som hun selv siger) kan ”tage hovedet af” og bare få noget fra hånden.

Marianne har fulgt Scandi Supply i både opgangs- og nedgangstider. Efter nogle års ansættelse rullede finanskrisen som bekendt ind over verden og det blev hårde tider i byggeriet. Det berørte selvsagt også Scandi Supply, som leverandør af Passiv Brandsikring til danske byggepladser. ”Heldigvis kom firmaet ud på den anden side af krisen med skindet på næsen, men jeg skal da ærligt indrømme, at det er sjovere at være på arbejde, når der er gang i den, som der er nu.”, siger Marianne.

I årene hvor Scandi Supply drev søsterselskabet Brannstopp Norge fra Larvik, hjalp Marianne med lagerstyringen, indtil aktiviteterne senere blev samlet i Vissenbjerg. Udfordringer af den slags, tager Marianne imod med stor entusiasme og hun bidrager med både inspiration og ressourcer når der skal findes løsninger. Det er også i den slags situationer, at Marianne afslører sig selv som en skarpsindig strateg med et øje for fremsyn og udsyn, der rækker langt ud over hvad der kan forventes.

”I min tid i gartneriet var jeg arbejdsleder med ansvar for 80 tomatplukkere. Den der stolthed jeg så i folk, der gjorde et godt og vigtigt stykke arbejde – bygger man en katedral? Eller hugger man bare sten? - det var en stor inspiration og den tilgang til arbejdsglæde har jeg taget med mig. I mit job som arbejdsleder blev jeg målt på, at andre gjorde deres arbejde godt. Her hos Scandi Supply arbejder jeg alene og bliver målt på, at jeg selv gør mit arbejde ordentlig”. Marianne stiller høje krav til selv og i øvrigt også til de mennesker, hun arbejder sammen med.

Kommer du til Scandi Supply’s port bliver du mødt af en gæv pige, der er kendt for grundighed og ordentlighed. Men selvom Marianne er en handlingens kvinde – handling frem for snak, tak - så kan det godt lade sig gøre at få en god snak med hende. Man ser det tit, en kollega eller måske en af de chauffører der har deres daglige gang ved Mariannes port, sætter sig ned på en palle og vender verdenssituationen med hende. Så kan man være sikker på en åbenhjertig debat og et ærligt svar, for Marianne favner både det store og det små. Hun er kendt for sin håndfaste måde at være på. Hun kalder en spade for en spade og er ikke bleg for at levere en opsang, når hun synes det er på sin plads, og det uanset hvor i organisationen den skal placeres. Man skal nemlig ikke tage fejl af Marianne. Hun rager muligvis ikke særlig højt op i landskabet, men hænderne er skruet ordentlig på og hun løfter og læsser årligt tonsvis af tunge brandmaterialer og pakker egenhændigt pallevis af lastbiler med passiv brandsikring, der distribueres ud til kunder og førende grossister i hele landet.

Fleksibilitet er og bliver et nøgleord i en travl hverdag som Scandi Supply’s hvor de fleste ordrer ekspederes fra dag til dag og varer flyder i én lind strøm fra lageret og ud til de danske byggepladser. Man kan være ret sikker på, at når Marianne har pakket ordren, så er der også tænkt på det lagerpersonale eller de byggeplads-arbejdere, der skal modtage varen i den anden ende. Mærkning og papirgang er i orden og varerne er pakket, så de er til at håndtere.

10-års jubilæet blev fejret med 3 års corona-forsinkelse. Jubilæumsudflugten gik til Odense Zoo ( fik vi sagt, at Marianne er en stor dyreelsker? ) og sluttede med en god middag i gode kollegers lag. Og selvom Marianne ikke er meget for at være midtpunkt slap hun hverken for takketaler eller lykønskninger. Scandi Supply’s organisation er vokset til det tredobbelte i Mariannes tid og heldigvis kan Marianne overtales til at tage 10 år mere. Der er er jo stadig længe til 24-års jubilæet og vi har en katedral, der skal bygges.

Du kan sende din lykønskningshilsen til Marianne fra Scandi Supply på mc@scandisupply.dk

At arbejde hos Scandi Supply

Scandi Supply er en organisation, hvor faglig styrke, engagement, sammenhold og lyst til at bidrage, er afgørende faktorer i hverdagen. Hos os er flid, samarbejde og grundighed værdier vi vægter højt. Vi tror på, at forskellige persontyper og faggrupper bidrager med god dynamik i en til tider travl hverdag. Vi lærer sammen og af hinanden. Vi vægter accept, respekt, forpligtelse og ikke mindst filosofien om, at vi kan opnå mere, når vi løfter i samlet flok.

Kommerciel direktør

Karsten Holse

+45 5210 0570