Brandbeskyttelse af CLT træ - Den Gamle By, Århus

CLT træet i indgangspartiet til Den Gamle By i Århus er brandbeskyttet med HW02N Brandbeskyttende maling.

Projekt reference

Projekt: Den Gamle By - ny Hovedindgang
Bygherre: Århus Kommune
Arkitekt: Cubo Arkitekter A/S
Ingeniør: OJ Rådgivenden Ingeniører
Produkt: HW02N Brandmaling til træ

I 2018 vandt Cubo Arkitekter konkurrencen om at skabe et nyt indgangsparti til Den Gamle By i Århus. I april 2023 stod arbejdet færdig. Bygningen er opført i 3 etager. Midten af bygningen er udført i CLT træ, som ses udefra gennem de store glaspartier.

Til brandbeskyttelse af CLT træoverfladerne har Scandi Supply leveret HW02N brandmaling til træ. HW02N er en transparent brandmaling, som giver træoverfladen et originalt og rustikt look, præcis som arkitekten ønskede det.

Ved at brandmale med HW02N er træoverfladernes reaktion på brand opklassificeret fra D-s2,d2 til B-s1,d0.

Foto: Frøslev Træ

Fakta om HW02N - Brandmaling

HW02N Brandmaling til brandbeskyttelse af træ er en vandbaseret brandmaling der brandbeskytter træ, træplader, MDF profiler og andre træprodukter. Med HW02N Brandmaling til brandbeskyttelse af træ kan man opnå brandklassifikationerne ”B-s1,d0” eller ”K1 10, B-s1,d0”. HW02N Brandmaling til brandbeskyttelse af træ leveres transparent (clear) i 1, 2½, 5 og 20 liter spande. HW02N Brandmaling til brandbeskyttelse af træ kan benyttes både udendørs og indendørs. HW02N Brandmaling til brandbeskyttelse af træ kan fremstå let uklar efter påføring, men efterhånden som den hærder, bliver den klar. Det er derfor vigtigt, at lade den hærde helt inden påføring af en evt. andet lag eller topcoat.

Scandi Supply anbefaler at primer, brandmaling og topcoat påføres med pensel, rulle eller med sprøjte. Primer og Topcoats leveres klar til brug og bør ikke fortyndes. Hvis HW02N Brandmaling til brandbeskyttelse af træ påføres med sprøjte, kan malingen fortyndes med 10% vand. Malingen fortyndes ikke ved påføring med pensel og rulle. Brandmalingen er fingertør efter ca. 1-2 timer – dog afhængig af temperatur, luftfugtighed og lagtykkelse. Ved påføring skal lufttemperaturen såvel som temperaturen på træværket være over 5°C.

Der er yderligere informationer om HW02N Brandmaling til brandbeskyttelse af træ i vores installationsvejledninger.

Læs mere om brandbeskyttelse af CLT træ i denne artikel.

Sidder du med et teknisk spørgsmål?

Sidder du med et teknisk spørgsmål? Så tøv ikke med at kontakte vores tekniske afdeling. Vi stiller os til rådighed og besvarer gerne dine spørgsmål.

Kontakt Jesper Steneman Brandteknisk Rådgiver Brandmaling

Brandteknisk rådgiver - Brandmaling

Jesper Steneman

+45 5150 2964