Undgå hel eller delvis kollaps

Passiv Brandsikring med dokumenterede FireFree produkter

For at undgå at bygninger helt eller delvis kollapser i tilfælde af brand, er en af opgaverne ved renovering og nybygning af ejendomme i moderne byggeri, at sikre at alle stålkonstruktioner opretholder bæreevnen i tilfælde af brand og dermed kan opfylde bygningsreglementets krav.

Valget er let

Til effektiv brandsikker inddækning af stål­konstruktionerne er valget let. FireFree® ScandiBoard 850 er en let håndterbar plade, der klare brandkrav op til R180. Med korrekt dimensionering af tykkelsen på ScandiBoard, bliver den lovmæssige brandbeskyttelse ejendommens stålkonstruktioner nemt opnået.

Ved dimensionering af den korrekte tykkelse på ScandiBoard’en, skal der tages højde for sektionsfaktoren, den kritiske ståltemperatur, samt det fastsatte brandkrav fx R60. Et brandkrav på R60 betyder at beklædningen skal beskytte stålet op til 60 minutter inden den
kritiske ståltemperatur opnås, ved denne temperatur begynder stålet at blive blødt og ejendommen bliver ustabil. De 60 minutters sikkerhed skal bruges til at rede eventuelle personer i ejendommen ud, samt give tid til at redningsmandskabet kan bekæmpe branden inden det bliver rigtigt alvorligt.

Scandi Supply's tekniske afdeling har stor erfaring med at beregne lagtykkelser på Scandi Board og bidrager også gerne til din opgave.

Letvægtsplade med lav densitet

FireFree® ScandiBoard 850 er en kalciumsilikatplade med meget lav vægt. Med en densitet
på kun 250 kg./m³ vejer 1m² 22mm plade blot 5,5 kg. Dermed kan selv størres plader let håndteres af én person i én nem og hurtig arbejdsproces. Dette giver et hurtigt og effektivt flow på byggepladsen. Pladerne kan forarbejdes med almindeligt håndværktøj, som rundsav, fukssvans mv. FireFree® ScandiBoard 850 er skrue fast og kan skrues sammen med fx alm. spånskruer, eller de kan skydes direkte på stålet med skudsøm. Det er ikke nødvendigt med stål clips eller beslag for montagen

Overmalbare overflader

Overfladen på FireFree® ScandiBoard 850 er overmalbar med alle typer maling efter en let grunding er det derfor muligt at skabe et æstetisk smukt slutresultat velegnet til moderne interiør, som det der kendes fra brandgipsplader.

Dokumentation

FireFree® ScandiBoard 850 er dokumenteret, CE mærket og testet i henhold til DS/EN 13381-4.

Produktfakta

  • Letvægtløsning

  • Høj isoleringsevne

  • Brandsikring op til R180

  • Høj stabilitet

  • Miljøvenligt og pH neutralt

  • Testet iht. DS/EN 13381-4

  • Nem efterbehandling

  • Ergonomisk

  • Samlet lav pris

”ScandiBoard er ikke den billigste pladetype, jeg har arbejdet med i min karriere som tømrer og egenproduktionsleder, men den meromkostning vi havde på materialeprisen, sparede vi flere gange i montagetid. Den lettere arbejdsproces sparede dels tid, og tid er som bekendt penge, og dels slid på mine folk. Derfor vil jeg klart fremhæve ergonomi, som en af de helt store fordele ved ScandiBoard”

Tommy, Projektleder i en større dansk entreprenørvirksomhed

Skal vi levere ScandiBoard til dit næste projekt?

Vil du vide mere om vores superlette FireFree® ScandiBoard plader og hvordan de kan løse brandsikringsopgaven på dit næste byggeprojekt? Så giv os et kald. Vi møder gerne op på byggepladsen for en snak om mulighederne.

Brandteknisk rådgiver, CFPA-E - Ingeniører & Arkitekter | Sjælland & Øerne

Carsten Møller Hansen

+45 2322 0569